Ustad Hotel

30 Mayıs 2016 Pazartesi





     Cümlelerimin başına inşallah koymadığım bir haftanın ertesinde bu hafta kendi planladığım değil Rahmanın zorunlu hizmet olarak yazdığı günleri yaşıyorum. Yine bugünümüze bin şükür. Bu boş günler ve ardı sıra gelen film tavsiyeleri hep ondan. Neyse geleyim filme zira yazmak için sabırsızlanıyorum gerçi nereden başlasam anlatmaya orasını hiç bilmiyorum.

Ustad Hotelden bahsedeceğim size 'Niye bugüne kadar izlememişim ya!' dediğim ama bir yandan da izlememiş olduğum için sevindiğim. :) 2012 yapımı bir Hint filmi üstelik konusu yemek!! aslında görünen kısmı yemek bir de görünmeyen kısmı var.
Beni az çok tanıyanlar yemek konulu, içinde yemek olan filmleri ne çok sevdiğimi bilirler. bkz. Aşk Tarifi, Let's Eat serisi Ratatouille bir ara yemek konulu filmler diye de bir post atayım inşallah. Tabi konunun yemek olması yetmiyor ama filmimizin senaryosu da bir hayli değişik ve güzel. Öncelikle çok müzikli oynak bir film beklentisi içinde olanları şöyle arka sıralara alalım nitekim Hint filmi olmasına karşılık hiç oynama yok :) bunun yanında ben filmin kendine has müziklerini çok beğendim. Size şunu hiç tereddütsüz söyleyebilirim ki onlar kadar popüler olmasa da kesinlikle  3 İdiots, MyNameısKhan ve PK ile yarışabilecek güzellikte bir film. Hayat dolu. Üstelik bir tane bile müstehcen sahnesi yok. 





Uzun vakittir böyle keyifli bir film izlememiştim. İki buçuk saatin bir dakikasında sıkılmadım. Allah'ım film o kadar samimiydi o kadar dolu doluydu ki diyaloglar, karakterler şu postu yazarken hala bir yandan sırıtıyorum.Yani imkan olsaydı da ekrandan fiuyt diye içeri dalabilseydim keşke, izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Filmin konusu: Feyzi Babasının son çocuğu ve tek erkek evladıdır. Küçükken annesi ölün  Feyzi aralarında birer yaş olan dört ablasıyla birlikte büyür, bunun sonucunda mutfağa meraklı bir genç olup çıkar. Babası Feyzi nin  kendi işlerini devredebileceği şekilde eğitim almasını ister ve bu sebeple onu eğitim için Avrupa ya gönderir fakat Feyzi hayallerinin peşinden giderek aşçılık eğitimi  alır ve kendisine orada yükselebileceği bir iş bulur. Ablalarına eve dönmeyeceğini ve bu durumu babasına açıklamalarını ister fakat ablaları başka planlar içerisindedir. Onu hemen eve çağırıp bir de görücü usulu görüşme ayarlarlar. Feyzi eve döndüğünde babası durumu öğrenir ve geri dönmemesi için pasaportuna el koyar. Bunun üzerine Feyzi evi terkedip kendisi de aşçı olan Dedesinin yanına gider. Dedesinin okyanusun kıyısında,  Ustad Hotel adında kendi halinde ama içinden mucizevi tatların çıktığı bir restoranı vardır. Feyzi nin hem yemek hem hayat adına dedesinden öğreneceği çok şey vardır. 
     
    






İçten içe saflıklarıma yandığım şu günlerin üzerine bu sahne çok iyi geldi doğrusu.
"Kalem kırıldı, sahifeler tükendi..."




Ailecek Müslümanlar filmde hal böyle olunca kadere duaya bolca yer verilmiş. Spoiler olmaması açısından çok ayrıntıya giremesem de  filmin ana konusu diyebileceğim fedakarlık yardımlaşma dolayısı ile Ramazan öncesi ve Ramazanda ailecek izlenebilecek eğlenceli güzel mi güzel bir film. Okyanusa karşı Mevlevi gösterisi ve çay bile var daha ne olsun.




Yaa şu sahnenin güzelliğine bakar mısınız. Çay, dalgalar, huzur. 




Siz yine oruçluyken izlemeyin isterseniz canınız çay çekmesin ya da biryani. (Büryan)












Filmin başında işin içine kız girince hah dedim tamam aşk filmi kız üzerinden yürüyecekler fakat hiç öyle olmadı. Evet içinde aşk var ama olması gerektiği gibi, olması gerektiği kadar. Bunun yanındaysa her duygudan birer tutam tadıyorsunuz ve tadı damağınızda kalıyor. Bu güzelim filmi vakit kaybetmeden mutlaka izleyin, izlettirin Selamlar benden. 


Şu güzel sahneleri de şuraya bırakayım:

Bu sahneyi o kadar beğendim ki eğer izlerseniz aklıniza geleyim! (:








1 yorum:

  1. Ötekinin Babası (2015) filmini de izleyip inceleme yazar mısınız? Bence harika bir yapıt.

    http://www.yenikaynak.com/otekinin-babasi.html

    YanıtlaSil