İki güzel filmle merhaba!

19 Ocak 2018 Cuma

İnstagramı kapattıgımdan -ya da dondurmak diyelim de yanlış olmasın- beri paylaşım açlığı içindeydim ama zamanla azalarak yok oldu yine de arada bir şeyler paylamak istiyor insan. Yılların alışkanlığı big brother sednromundan cıkmıs gibiyim ya da truman show u yasıyor musumda sona ermiş gibi bir his şu bildik filmler gerçi truman show en sevmediğim filmlerdendir ama suan için halimi en iyi anlatacak filmdi herhalde. Çok uzatmadan sadede geleyim film izlemek fuzuli bir işter bu konuda hepimiz hemfikirsek gunahın benden gittigini soyleyerek sorumlulugu size bırakıyor ve iki guzel fimoneriyorum ilki bir Hint filmi gercekten moralımın bozuk oldugu bir gunde acayip yuzumu gulduren çok neşeli bir  filmdi  "

Bareilly Ki Barfi:



Esas oğlan Chirag çok çok sevdiği kızdan ayrılır sevdiği kız  diğer kızlara pek benzememektedir etrafın hiç haz etmediği: "bir kıza hiçte yakışmayacak" şekide break dans yapıp, sigara kullanmaktadır. Oğlumuz aşk acısı içindeyken sevdiği kıza bir kitap yazar babasının matbaasında kitabı basar fakat sevdiği kızın zor durumda kalmasını istmediği için kitabın yazarı olarak kendisini değil arkadası Virodhi nin ismini yazıp onun resmini bastırır. Kitabı hiç kimse satın almaz  Esas kızımızdan baska. Esas kızımız  Bitti  esas oğlumuzun eski sevdiği gibi break dans seven, sigara içen  bir kızdır hatta aynısının tıpkısıdır, evlenemediği için evden kaçtığı gece istasyonda kitabı satın alır okur ve bakar ki kendisi gibi kızları sevebilen bir adam var kitabın yazarını bulmak için kaçmaktan vazgeçip evine döner. Tabi kitabın yazarı olarak Virodhi yi bilmektedir. Kitabı basan matbacı oğlumuz Chirag vasıtası ile kitabın yazarı olarak bildiği Virodhi ye ulaşmaya çalısır. Olaylar kısa surede karmakarısık bir hal alır. Rajkummarrao adamsın o nasıl oyunculuktur. Oyunculuklar, konu, akış ağzım kayık izledim ve tabisi mutlu son eğlenceli bir hint filmi arayanlar kaçırmasın. 
Barfi demişken hala Barfi! yi izlemeyen var  mı?? Şuraya da hint filmlerine yakışır şekilde 
filmden eğlenceli bir şarkı bırakayım.



Gelelim ikinci filme İran filmi sevmeyenler  okumayı burada kesebilirler.

                     


Yine bir İran yine sıcak ekmek gibi bir durum filmi, daha doğrusu birilerinin hayatından bir kesit izliyormuşuz gibi doğal. Bu filmi hastalık kısmı hariç olarak tıpkı Altın ve Bakır a benzettim. Öyle sıcak sevgi dolu bir film eşler arasında sevgi, sadakat, özveri, yardımlaşmayı 
anlatıyor diyebiliriz. Tıpkı Altın ve Bakırda ki gibi burada da baba bir molladır. Genç babamız hem eğitimine devam etmekte hem de  inşaatlarda elektrik tesisat ı yapmaktadır. Üçüz çocuklarının olacağını duyunca hem şaşırır hem sevinirler. Çocuklar olunca geçimleri zorlaşır o da pek kendisine göre olmayan ama ücreti iyi olan bir iş teklifini kabul eder. İran filmlerini seviyorsanız özellikle Altın ve Bakır ı beğendiyseniz bunu da beğenmeniz muhtemel. 

Selamlar Benden yaa bir selam çakında kendi kendime konuşmadıgımı anlayayım. ;)

12 yorum:

  1. Merhaba birkaç günüdür sebepsizce aklıma geliyordunuz. İyi ki bloga girmek aklıma gelmiş, hem sizin yeni yazınızla karşılaştım hem de güzel iki film önerisiyle.:) Burayı da bırakıp gitmeyin sakın yoksa maillerle rahatsız etmeye başlarım.:)

    YanıtlaSil
  2. Yokluğunuz hissediliyor. Seviliyorsunuz Feray hanım :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de herkese "carnage - acımasız tanrı 2011" filmini tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. İnsta sız hayat ne kaybettirdi ne kazandırdı diye de bi yazı yazarsanız bizde muhaseb
    e yapar fikir ediniriz

    YanıtlaSil
  5. İnsta sız hayat ne kaybettirdi ne kazandırdı diye de bi yazı yazarsanız bizde muhaseb
    e yapar fikir ediniriz

    YanıtlaSil
  6. Zapas filmini de kaçırmayın bence

    YanıtlaSil
  7. Selamün aleyküm. İnstagramda da severek takip ediyorum. Fim önerileriniz çok hoşuma gidiyor çok teşekkürler. :) yazılarınızdan da güzel işlerinizden de Allah razı olsun. Sağlıcakla kalın inşaallah :)

    YanıtlaSil