Doğal te-MİSS-lik

6 Şubat 2017 Pazartesi


EDİT: 19.01.2018- BüYÜK Mrketlerde satılan GREEN CLEAN diye bir marka keşfettim o kadar memnun kaldık ki doğallığından şüphe ettim sonra araştırdım sertifikaları mevcutmuş özellikle bulaşık makinesinde diğer doğal ürünlere göre çok daha iyi sonuç veriyor indirimleri takip ederseniz ucuza alabiliyorsunuz neredeyse tüm ürünlerini kullanıyoruz. TR de üretiliyormuş. Google greenclean olarak aratırsanız bilgiye ulaşabilirsiniz. Diş macunu olarak hala feradisin. Çamaşır makinesinde ayrıca trbormadenişletmesinin bormatiğini kullanıyoruz. Beni bilen biliyor inanın reklam falan değil değil öneri tıpkı aşağıdakiler gibi. selamlar.



Bu post reklam değil memnuniyet  içerir.
Doğal yaşamaya niyet edince evde kullandıgınız deterjan kozmetik hatta kıyafete kadar birçok şeyi daha özenli seçmeye çalışıyorsunuz.  Size deterjanların içeriğinin ne kadar sağlıksız olduğunu anlatmaya gelmedim az çok sabah programı izleyen herkesin bildiği gibi siz de biliyorsunuzdur zaten. Bilmiyorsanızda güvendiğiniz bir kaynaktan objektif olarak okuyabilirsiniz, google a sorsanız yeter.
Bu postu yazma amacım doğal olana yöneldikten sonra evde kullandıgımız ürünler hakkında yorum yapmak ve sahsi görüş bildirmektir.
Çünkü en iyi sonucu vereni bulana kadar denemediğimiz şey kalmadı ben de sizlere kolaylık olur düşüncesiyle bunlar hakkında yazmak istedim😉 yukarıda da belirttiğim gibi bu bir reklam postu değildir. Biz dogallik yaninda urunlerin helalligine de ozen gostermeye calisiyoruz oneriler cogunlukla bu yonde. Yoksa bissuru dogal urun var.😉  Bu yuzden size şunu alın ya da almayın da diyemem, demem.  Nitekim ben memnun kalırım siz kalmazsınız veya tam tersi olabilir. İlk önce Ev Temizliği nden  yani deterjanlardan başlayayım. Ben ki yastığının altına kıyafetlerinin arasına babanne gibi hala sabun koyan bir insanım. 🙈😁Meşhur çok etkili çamaşır suyu domostis olmadan etrafın asla temiz olamayacağına inanan bir insandım çamaşır suyu kokusu var mı oyleyse  tamam. (Nç nç kafaya bak.)👎👎👎 Siz de bu kafadaysanız lütfen acilen bu düşünceyi bırakın. Bakın Kuran temizlik icin yalnizca temiz suyu yeterli goruyor.  O zaman bu kadar mikrop mu vardi demeyin Kuran asirlara hukmeder. Camasir suyu yoksa temizlik makbul olmaz, etraf temiz olamaz vs vs. Oluyormuş, hem de pek güzel.👍👌😘 Şimdi yazacaklarım ise kimilerinize çok uç gelebilir lakin ben artık gerçekten boyle düşünüyor ve buna göre davranıyorum bkz. bugun bilimsel olarakta kanıtlanmış yaşadığımız alanda, vücudumuz ve çevremizde bizim gözle: hatta belki bugunun sartlarında henüz mikroskopla dahi göremediğimiz milyonlarca mikroorganizmalar, yararlı bakteriler var. #Onsekizbin alemden bahsediyor Rahman. Yasami surdurmemize yardimci olan gorunmez kahramanlari oldurmeyelim, duzeni bozmayalim insallah.  Bu canlılar elbette ki sebepsiz yaratılamamış. Hepsi küçüklüklerine inat koskoca kainatın düzeninin bir parçası ve bizler bu çamaşır suyu dediğimiz illet başta olmak üzere çamaşır, bulaşık her türlü kimyevi temizlik maddesi ile bu canlıları yok ediyoruz ne için güya temizlik için.
Bunun yanında bu kimyevi ürünler bkz kadınlarda başta kansızlık olmak üzer yaşadığı alanda muhattab oldukları herkese zarar veriyor. Ben oldukça ciddi rahatsızlıgı olan bir insanım mikrop kapmak hasta olmak riske atabileceğim seyler değil öyle ki insanın kciğeri bozuk olunca o mikropları vücudundan atmak için ilaç dahi içemiyor. Zaten ilaçta terkettiğim şeylerden bir tanesi o  ise çok çok uzun ve ayrı bir post konusu. Bunları niye mi anlattım temizlik ve hijyen benim sağlığım için olmazsa olmaz ve biz bu ürünlere alternatif olarak kullandığımız doğal deterjanlara geçtiğimizden beridir pis insanlar olmadık. Evet bunu apaçık söyleyebilirim bu doğal ürünlerin hiçnbirinden ne feriy* piril* ariyel* gibi sonuçlar alamıyorsunuz ama asla piste olmuyorsunuz. Biz genelde yiyeceklerde olduğu gibi GİMDES sertifikası sahibi ürünleri kullanıyoruz ama dünya çapında sertifikalandırılmış doğal ürünleri de kullandığımız oluyor.
                                                 
Çamaşır deterjanı ndan başlayayım:
Yine bu sabah programlarında doğal yaşam seminerlerinde bloglarda kitaplarda okumuşsunuzdur evde doğal deterjan yapımı ilk olarak onu denedik borakslı sabun tozlu çeşiti kombinasyonlarda tarifler var biz boraks+arap sabunu  boraks+karbonat+sirke gibi çeşitli tarifler denedik fakat iyi sonuç alamadık. ~Şunu da tekrar tekrar belirteyim evde yapılan veya hazır alınanlarda dahil olmak üzere o meşhur markalar gibi souçlari lutfen unutun. ~Hatta uzerine biraz çaba harcamanız ve uğraşmanız bile gerekiyor mesela inatçı lekeler yağ lekeleri vs makineye atmadan önce doğal katı sabunla veya deterjanla lekeyi elde çitilemeniz gerekiyor ama inanın hepsine değer.
 Çamaşır deterjanı konusunda bir diğer sorunsal koku bu doğal ürünlerin maalesef çoğu kokmuyor değil ki kokusu haftalarca kalsın :D ama sanmayın ki kötü kokuyor hayır sadece özel bir kokusu yok yoksa gayette temizlik, nasıl diyeyim su gibi kokuyor. Benim gibi kokuya önem veriyorsanız ve bu doğal deterjan olayını kafaya koyduysanız bu aşamada size iki tavsiyem var biri makine durulamaya geçtiği vakit yumuşatıcı gözüne doğal esans yağlardan iki üç damla damlatmak, direk camasirlarin icine birmis ufacik kalmis kati sabunlari veya sabun rendesi koymak. 
Çamaşır deterjanı konusunda en memnun kaldığımız ürüne gelirsem  aslında doğal deterjan markalarından birkaç çeşit denedik onları buraya yazmayacağım fakat bizim en memnun kaldığımız Naturex in şu ürünü oldu. Şuan hala onu kullanmaktayız. bkz: üstelik üzerinde yazdığı gibi bu deterjan diğerlerine göre daha kalıcı olarak lavanta kokuyor. Bunun yanında geçen haftalarda, adını duydugumuz ETİMADEN  işletmelerinin bor ile ürettiği etimatik deterjanı  a101 marketlere gelmiş, aldık denedik. Buna alternatif olarak annemin daha önce renkli ve beyazlarda kullandığı ürün SabMatik isimli sabun tozuydu onunda hoş bir kokusu var. Etimatik ise Sabmatik e  ve diğer denediklerimize göre fiyat-performans açısından en iyi ürün oldu. 
 Fiyat demişken doğal ürün deyince bu gıda olur, temizlik kozmetik olur her ne kadar eskiye oranla pazarda rekabet ve ürün seçeneği daha fazla olsa da az cok bir fiyat farkı oluyor size bu noktada tek soyleyeceğim bu paraları sonraları hastahanelere harcamaktansa biraz daha fazla verip doğal olana yönelmek en karlısı.    👍            Bunların dışında yine naturexin leke çıkarıcısını da kimyasal leke çıkarıcı beklentisine girmeden kullanabilirsiniz. Biz yumuşatıcı yerine ayrıca bir şey kullanmıyoruz bu sebeple yorum yapamayacagım, koku konusunda yukarıda söylediğim esans yağları zevkinize göre alıp kullanabilirsiniz. Onların fiyatları da bir parça fazla oluyor ama yıkama başına bir iki damla kullandığınız için uzun süre gidiyor. Biz bu yağları ayrıca yerleri sildiğimiz suya da kullanıyoruz yine bir iki damla 😄 Yasemin ve menekşe benim favorilerim ev temizliği dışında kişisel olarak parfüm niyetine de bu yağları kullanıyorum.🙈🙊
Bir ara kortizon ihtiyacım için yediklerime lavanta yağı damlatmışlığımı da sayarsak anlayacağınız her şey için birebirler. Bu yağlarda, şampuanlarda kullandığımız Mecitefendi markasını kullanıyoruz.
Evet şimdi geleyim bulaşık mevzusuna. Elde bulaşık deterjanı olarak kullanabileceiğiniz tek alternatif arap sabunu o da bardaklarda su lekesi yapıyor maalesef. Elde bulaşık deterjanı içinde normal deterjanlara en yakın sonucu aldığımız ürün Feradisin elde bulaşık deterjanı.👍↓
Yine bir çok doğal ürün denedikten sonra bu sonuca vardık. Köpurmesi ve yağ sökme üzerinden bu yorumu yapıyorum ve pek tabi kokusu. Aslında gerek kalmıyor ama yumurta kokusu gibi bir hassasiyetiniz var ise yine birkaç damla esasns yağ  işinizi gorecektir nane, portakal, limon ne isterseniz. Bulaşık makinesi deterjanı na gelirsek bu konuda da evde çamaşırd. kombinasyonları gibi birçok tarifi netten bulabilirsiniz biz hiçbirisinde süper bir sonuç alamadık  ve kotu olan şu ki feyri* gibi sonuç veren hazır doğal b.makinesi deterjanı yok, en azından biz henuz rastlamadık .😒 Sirke, karbonat, limon tuzu kombinasyonları ilk yıkamalarda iyi sonuç verse bile sonraki yıkamalarda bardaklarda buğu bıraktıgı gibi makinenin performansını da kotu etkiliyor. Bu sebeple bizim  deneyimleye deneyimleye en iyi sonucu aldığımız kombinasyonu yazacağım yine Naturex in  sıvı bmak deterjanı na ek olarak bir yemek kaşığı karbonat bu ikili b.makinesinde şimdilik en iyi sonucu veren ikili. ( Karbonatı aktarladan açık olarak almak en karlısı;)
Sirkeyi mutfakta ve banyoda birçok seyin temizliğinde kullanabilirsiniz porçöz vs. yerine fakat kokusunu sevmiyorsanız mutfak  ve banyo temizliğinde yine Naturex in yağ çözücü, derz temizleyici, kireç çözücü, wc temizleyici gibi  ürünlerini alıp kullanabilirsiniz sadece naturex önerdim ya şaka gibi tekrar belirteyim reklam yok deneyim var. Naturalive in yağ çözücüsü yine naturex inki gibi güzel sonuçlar veriyor lakin biraz geniz yakıyor yani en iyi sanuç yine naturex
(Porcözz, çif etkisi beklentisi içine girmeyin lütfen, yoksa ne diyor bu Ferda yea demeniz muhtemel olacaktır doğal olan: güzel olan.😊😉 Sirke demişken kısacık yüzey temizlemeden ve daha önemlisi
  Banyo-WC temizliğinden bahsedeyim  eğer sirke kokusunu sevmiyorsanız önce sirkeyle temizlik yapabilir ardında esans yağlarla hazırladğınız su ile durulayabilirsiniz ya da Naturex,  Naturalive doğal wc-banyo temizleyicilerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Koku ve temizlik hissi açısından yine Naturex üç adım önde bence. Yuzey temizleyici olarak hepsi guzel dilediginizi alabilirsiniz veye yine sirkeli suya birkac damla esansta isinizi gorur.  Mikrop ölçerim yok ama Allah a sukur mikroplara açık bünyem ile iki senedir herhangi bir enfeksiyon, mikrop olayı yaşamadım yaşamadık. Çevremde doğal yaşama sürüklediğim kimseler de yaşamadılar çok şükür. Domostis kokusunu ve fikrini kafanızdan silin derim.😏👍
Kozmetik le devam edeyim. Aslında kozmetik olarak öncedende pek ürün kullanmışlığım yoktur. Saç boyası, makyaj malzemesi vs kulanmışlığım hic hic yoktur bu konuda maalesef yardımcı olamayacağım. 🙆Şampuan-sabun saç kremi vs gibi banyo ürünlerini MECİTEFENDİ den kullanıyoruz. Diğer birkaç doğal ürün içinden en memnun kaldığımız marka mecitefendi. Kişisel bakım ürünlerinde en iyi sonucu almak, örneğin yağlı saçların saç dökülmesinin önüne geçmek ilk başta beslenmeyi düzeltmekten geçiyor.✌ Parfum olarak demeyeyimde hoş kokmak adına yine evet :D esans yağları kullanıyorum. 👃👌Evdeki gençler şampuandan az kopurmesi vs biraz şikayetçiler lakin alıştılar çünküsü doğal. 😒😉

Sıvı sabun yine FERADİSİN ve NATUREX kullanıyoruz. Feradisine gore Naturex in daha cok koku seçeneği var, aman diyeyim her katı sabun doğal değildir bu konuya ayrıca dikkat edin. Ben başta belirttiğim üzere bir sabun sever olarak mecitefendi nin gliserinli sabunlarını kulanıyorum. beyaz sabun ya da yeşil dalan sabunundan da tamamen vazgeçmiş sayılmam ama bu ikisinin doğallığından şüğheliyim aslinda yani  ne desem yalan olur. 😕😑
Diş macunu hımm size surekli misvak kullanın diyemem mumkun olmuyor  bu yuzden misvak tozunu evden eksik etmeden en iyi sonucu, en ferah hissi veren feradisin nane+adaçayı+yeşilçaylı diş macunu nu kullanmak en akıllıcası ;) Diş taşlarından kurtulmak ve diş beyazlığı içinse karbonatın üzerine doğal bir ürün yok.

Sonuç olarak yine yeniden söylüyorum: bunlar tamamen annem ve benim iki yıla yakın zamandır bizzat kullanarak hiçbir etki, baskı altında kalmadan😏 kullanıp bu doğal ürünler arasından en memnun kaldığımız ürünler dir. Önerilere açığım.✌😉💭 Size memnuniyet garantisi veremem ki memnuniyetiniz yukarıda da söylediğim gibi ilkin çamasırsuyu-temizlik algısından kurtulmanız ve doğal ürünlerin asla kimyasallar gibi mucizevi  etkiler yapamayacağını baştan kabul etmenize bağlıdır. Son olarak tedarikten bahsedeyim biz helalsitesi.com dan ya da az biraz daha hesaplı olarak onlinehelal.com dan tedarik ediyoruz. Mecitefendi ürünlerini internetten bulabileceğiniz gibi çoğu aktardan da temin edebilirsiniz karbonat yine öyle. Tabi sizler dilediğiniz siteden temin edebilirsiniz.

 Samimiyetle söylüyorum evimiz çamaşırlarımız ve biz tertemiziz eve gelenler temizlik günlerinde canım yağlarım sağolsun✌❤😍 "Mmm ne guzel kokuyor burası", bana sarılanlar: "Mmm ne güzel kokuyorsun Ferda çiçeği." demekten kendilerini alamıyorlar. 😎🌼🌺
Şimdilik bu kadar olsun hatam kusurum varsa affola ve kelime tekrarlarım da. Sorularınız varsa instagram üzerinden ya da buradan sorabilirsiniz elimden geldiğince, bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım. Buraya kadar okuduysanız siz bir doğal yaşam aşığı ya da doğal yaşam aşığı adayısınız lütfen buna özen gösterin kendiniz için, sevdikleriniz için biraz uğraş gerektiriyor az biraz daha masraflı ama inanın hepsine değer. Sağlık yoksa hiçbir şey yok bunu lütfen unutmayın. Sağlıklı ve doğal günler dilerim. Tecrübelerini paylaşan anneme katkılarından dolayı teşekkür eder yanacıklarından öperim.😚😍😚

9 yorum:

  1. Allah razı olsun çok faydalı bir yazı olmuş.Ben de elimden geldiğince evde temizlik ve gıdada sağlık ve helallik yönünde uygun ürünler kullanmaya çalışıyorum.Bu ürünlerin bir çoğuna aşinayım.Sık sık başvurulacak kılavuz niteliğinde bir yazı olmuş.Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardimiciniz olsun niyet cok guzel kolayliklar ve muvaffakiyetler dilerim. Vakit ayirip okudugunuz ve yorum yaptiginiz icin cok teseklur ederim. Selamlar. 🌸

      Sil
  2. Gerçekten "aranan kan bulundu" minvalinde bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık😊 koku icin yağları direkt mi sürüyorsunuz cildinize ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah, zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, selamlar. :)

      Sil
  3. Hayırlı günleriniz olsun Ferda hanim. Bizde ailecek yaklaşık bir yıldir doğal yaşama dönmeye çalışıyoruz. Ancak bu durum insana guzel bir nefis terbiyesi oluyor. Her yanimiza bulasmis,alisilagelmis suniligi ve sekuler yasam aglarini uzerimizden atmak epey guc. Biz karinca misali guzel bur ugurda cabaliyoruz diyelim. Paylaştıklarınız çok hoş bence bir kaç cümle katmak isterim. Öncelikle birbirimize güven duygumuzu bu kadar kaybetmişken her aktara doğal yağlar vs konusunda güvenmiyoruz. Bu sebeple biz sade pazar atlı bir kaç şehirde şubesi olan bir aktardan alışveriş yapıyoruz. Fiyatları diğer aktarlara göre yüksek ancak ürünler insanın içine sınıyor. Çamaşır ve bulaşık detarjanlarinda yeşil kopuk markasını beğenerek kullanıyoruz. İnternet üzerinden ve sade pazarda mevcut. Hazır paket gıda tüketmemek ve ekmekten ununa,şekerine doğal olanı bulmak zor. Biz yine bunları sade pazardan ediniyoruz. Ayrıca bu yasama dönmek isteyenlere veya sadece bilgi edinmek isteyenlere aydin Salihin gerçek tip kitabını tavsiye ederim. Hayırla kalın��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Daha onceki postlarima goz atacak olursaniz GercekTip dolayisi ile sadepazardan bizzat danismanlik aliyorum bununla ilgili daha once deneyimlerimi blogda paylasmistim. Yesil kopuk kullandim bir sure fakat bu posta yazdigim markalar kadar iyi sonuc alamadim maalesef. Aktarlara gelirsem cogu aktarda mecitefendi markasini bulabilirsiniz. Mecitefendi sadepazarin baglantili oldugu berrdogal isimli sitede satilan bir marka guvenle kullanabilirsiniz. Maalesef herkesin internet alisverisi yapmak gibi bir imkani olmuyor bu yuzden markayi belirterek aktarlara yonlendirmek istedim. Sade pazarda herseyi bulamayabilirsiniz bunun icim gimdesli urunlere ve yazida belirttigim sitelere goz atabilirsiniz. Zaman ayirip okudugunuz, hassasiyet gosterdiginiz, deneyim ve goruslerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim. Selamlar. 👋

      Sil
  4. Selamlar,
    Çok güzel bir yazı olmuş. Öncelikle rabbim hepimize şifa ihsan etsin. Nacizane bende iki yıl gibi bir surr icerisinde deneyimlerimden bir kaçını onermek isterim. Mescare ozonlu dis macunu alternatif olarak onerebilirim.Vucut nemlendiricisi,yara vb durumlar icinse ozon yagi kullanıyorum.Ayrica ictiginiz su da cok onemli, damacana su lutfen kullanmayın.
    Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun. Açıklayıcı bir yazı olmuş. Ben de bulaşık makinasında naturex toz deterjan , naturex sıvı parlatıcı, sab bulaşık makinası tuzu kullanıyorum. Diğer denediğim ürünlere göre çok çok çok memnunum.

    YanıtlaSil
  6. Bende OGANSİA diş macunu sabun ve şampuanı helal belgeli Türk markasini tavsiye ederim.Diş macunu uzun süre dişin üzerinde artıklar oluşmasını önlüyor.hepsinde hücre yenileyici reishi mantarı var.

    YanıtlaSil